background

Brytningsfel

Brytningsfel – Astigmatism

Brytningsfel eller astigmatism orsakas av att hornhinnan inte är jämnt rundad. Den kan liknas vid formen av en rugbyboll. Detta gör att ljusstrålarna bryts till skilda punkter på näthinnan.

Synen vid astigmatism är suddig och otydlig. Astigmatism förekommer ofta i kombination med närsynthet eller översynthet.

Information

Boka tid för konsultation med en ögonkirurg som är specialist i synfelsbehandlingar, där ni tillsammans går igenom förutsättningarna som gäller just Dina ögon.

Boka tid

Behandlingsresultat

Vi skickar ut enkät 1 år efter operation med multifokala linser. Vi är väldigt stolta över våra resultat.

Läs mer

Vanliga behandlingar för brytningsfel

Den modernaste behandlingen mot astigmatismen är genom en linsoperation. Det har visat sig att en linsoperation ger ett bättre resultat gentemot en laserbehandling, framför allt vid måttlig eller grav astigmatism. I dessa fall då astigmatismen kombineras med anda synfel, så som närsynthet eller översynthet kan linsbytet korrigera bägge två samtidigt.

För dig som är över 45 år

> RLE (linsbyte) med multifokal lins
> RLE (linsbyte) med monofokal torisk lins
> RLE (linsbyte) med monovision


För dig som är under 45 år

> ICL (Intraocular Collamer Lens)
Brytningsfel

Brytningsfel eller astigmatism orsakas av att hornhinnan inte är jämnt rundad.

Kontakta oss via 1177

Bäst är att kontakta oss via 1177 om du tex behöver nytt recept eller om du önskar omboka en tid. Via 1177 är det säkert att ange personnummer och vi kan då hjälpa dig via den sidan.

Till 1177

Kontaktformulär

Om du har något ärende du inte tror att vi kan hjälpa dig med via 1177 ELLER om du önskar diskutera Privat Förundersökning eller Operation - Fyll i dina kontaktuppgifter och välj klinik, tryck sen på skicka. Vi ringer upp dig så snart vi får möjlighet.

Vi behandlar dina uppgifter med säkerhet och delar inte med någon tredjepart.