background

Gråstarr - Katarakt

Om Gråstarr

Gråstarr eller katarakt innebär att ögats lins grumlas och man får sämre syn. I Sverige utförs över 120 000 gråstarrsoperationer om året. Gråstarr är vanligast hos äldre personer, men förekommer även i yngre åldrar av olika anledningar.

Operation är den enda behandlingen mot gråstarr. Modern gråstarrskirurgi utförs i lokalbedövning och är smärtfri. Ingreppet tar 5-15 minuter och går ut på att ta bort den grumliga linsen i ögat och ersätta den med en konstgjord plastlins.

Mycket erfarna kirurger

Hos oss opereras du enbart av mycket erfarna kirurger som tidigare utfört flera tusen operationer.


> Hur går gråstarrsoperationen till?

Information

Du kan komma till oss på remiss från optiker/husläkare/sjukhus eller Du kan själv boka tid utan remiss via länken nedan, eller mejla/ringa oss.

Patientavgift för specialistläkarbesök/operation är 330 kr. Frikort gäller.

För patienter över 85 år är besöket kostnadsfritt. Utöver landstingsuppdraget samarbetar vi med försäkringsbolag samt erbjuder undersökningar och operationer till privatbetalande patienter.

Boka tid

Kan jag slippa glasögon efter min gråstarrsoperation?

Vi på Optalmica ögonklinik strävar efter att, i möjligaste mån, kunna göra dig mindre beroende av glasögon eller till och med glasögonfri efter din gråstarrsoperation och inte bara avlägsna den grumliga linsen.

Om du inte har brytningsfel (astigmatism) kan en standardlins, som ingår i en gråstarrsoperation, ge dig bra syn på lång håll utan glasögon. Då behöver du enbart läsglasögon när du ska läsa.

Om du har brytningsfel (astigmatism) eller om du vill bli glasögonfri både på lång och på nära håll, kan du välja att kosta på dig en gråstarrsoperation med en speciell lins, sk torisk eller multifokal.

Behandlingar

> Gråstarrsoperation med Multifokal Lins
> Gråstarrsoperation med Torisk Lins
> Gråstarrsoperation med Monovision
Slippa glasögon efter gråstarrsoperation hos Optalmica ögonklinik

Slippa glasögon efter gråstarrsoperation hos Optalmica ögonklinik.

Optalmica ögonklinik

Ögonsjukvård inom vårdvalet

Optalmica ögonklinik är auktoriserade av Region Uppsala för:

  • Specialiserad ögonsjukvård i öppenvård
  • Kataraktoperationer

Vi välkomnar patienter från hela landet inom Lagen om valfrihetsystem (LOV). Landstingstaxa för specialistläkarbesök eller gråstarrsoperation är 330 kr. Frikort gäller.

Välja ett av följande för att boka tid :

  • Fylla i dina uppgifter i kontaktformuläret nedan
  • Mejla oss på: info@optalmica.se
  • Ring oss på: 016 2006460

Kontakta oss via 1177

Bäst är att kontakta oss via 1177 om du tex behöver nytt recept eller om du önskar omboka en tid. Via 1177 är det säkert att ange personnummer och vi kan då hjälpa dig via den sidan.

Till 1177

Kontaktformulär

Om du har något ärende du inte tror att vi kan hjälpa dig med via 1177 ELLER om du önskar diskutera Privat Förundersökning eller Operation - Fyll i dina kontaktuppgifter och välj klinik, tryck sen på skicka. Vi ringer upp dig så snart vi får möjlighet.

Vi behandlar dina uppgifter med säkerhet och delar inte med någon tredjepart.