background

Operation med Multifokal Lins

Med en multifokal lins får Du god syn på både långt och nära håll.

Under de senaste åren har det skett en enorm förbättring i konstruktion av multifokala linser och numera finns det olika typer av linser, beroende på den enskildes behov.

De modernaste linsvarianterna är:

Trifokala linser.
Dessa linser har tre styrkor och ger i tillägg till långt och nära håll en bild för mellanavstånd. Hjärnan väljer automatiskt den bild som är i fokus, men det kan ta lite tid att vänja sig vid detta efter operationen.

EDoF linser.
Dessa linser kallas Extended Depth of Focus och lämpar sig huvudsakligen till Dig som sitter mest vid datorn eller kör bil. EDoF linserna medför mindre ljusspridning jämfört med trifokala linser och kan därmed ge en någon bättre synkvalitet i vissa situationer. Å andra sidan är man ofta i behov av läsglasögon när man ska läsa en bok.

Alla varianter av multifokala linser kan vara toriska. Det innebär att de är speciellt gjorda för att korrigera astigmatism (en slags brytningsfel). Vilken linstyp som passar dig bäst avgörs på förundersökningen i samråd med din ögonkirurg.


> TRYGGHETSGARANTI

För dig som har opereras med speciella linser.

Information

Boka tid för konsultation med en ögonkirurg som är specialist i synfelsbehandlingar, där ni tillsammans går igenom förutsättningarna som gäller just Dina ögon.

Boka tid

Behandlingsresultat

Vi skickar ut enkät 1 år efter operation med multifokala linser. Vi är väldigt stolta över våra resultat.

Läs mer

Kontakta oss via 1177

Bäst är att kontakta oss via 1177 då det är säkert att ange personnummer denna väg. Vi kan då hjälpa dig direkt om du tex behöver nytt recept, önskar boka om eller avboka en tid.

Kontakta oss även via 1177 om du har en tid bokad för förundersökning inför gråstarroperation och är intresserad av en premiumlins så vi kan anpassa tidsåtgången för ditt besök då fler mätningar behöver göras.

Till 1177

Kontaktformulär

Om du har något ärende som inte är kopplat till ditt personnummer kan du kontakta oss här - Fyll i dina kontaktuppgifter och välj klinik, tryck sen på skicka.

Vi behandlar dina uppgifter med säkerhet och delar inte med någon tredjepart.