background

Linsbyte (RLE - Refractive Lens Exchange)

Linsbyte

RLE (Refraktiv linsbyte) är en operationsmetod som korrigerar olika typer av synfel så som närsynthet, översynthet och astigmatism genom att avlägsna ögats egna lins.

Från 40-årsåldern behöver många använda läsglasögon då man drabbas av ålderssynthet (presbyopi). Ålderssynthet är en oförmåga att fokusera på nära håll och den uppstår då den naturliga linsen med åldern successivt förlorar sin elasticitet. Detta leder till svårigheter att läsa finstilt text.

Ett linsbyte gör att man slipper läsglasögon och åtgärdar samtidigt alla andra synfel. På så sätt blir man glasögonfri på både långt och nära håll. Dessutom slipper den som gjort ett linsbyte risken för grå starr längre fram.

Behandlingar

> RLE (linsbyte) med multifokal lins
> RLE (linsbyte) med monofokal torisk lins
> RLE (linsbyte) med monovision

Information

Boka tid för konsultation med en ögonkirurg som är specialist i synfelsbehandlingar, där ni tillsammans går igenom förutsättningarna som gäller just Dina ögon.

Boka tid

Linsbyte optalmica

Priser och finansiering

Kontakta oss via 1177

Bäst är att kontakta oss via 1177 om du tex behöver nytt recept eller om du önskar omboka en tid. Via 1177 är det säkert att ange personnummer och vi kan då hjälpa dig via den sidan.

Till 1177

Kontaktformulär

Om du har något ärende du inte tror att vi kan hjälpa dig med via 1177 ELLER om du önskar diskutera Privat Förundersökning eller Operation - Fyll i dina kontaktuppgifter och välj klinik, tryck sen på skicka. Vi ringer upp dig så snart vi får möjlighet.

Vi behandlar dina uppgifter med säkerhet och delar inte med någon tredjepart.