background

Närsynthet

Närsynthet – Myopi

Närsynthet eller myopi är oförmågan att se tydligt på långt håll.

Hos den närsynta bryts ljusstrålarna framför näthinnan. Ju längre mot mitten av ögat som fokuseringen hamnar desto mer grav form av närsynthet föreligger. Närsyntheten kan även vara kombinerad med astigmatism (brytningsfel).

Hur behandlas närsyntheten?

Närsyntheten kan behandlas med en linsoperation eller med laser. Är man under 45 år, kan en mycket tunn konstgjord "kontaktlins", så kallad ICL, opereras in ovanpå den egna linsen och därmed korrigera närsyntheten. Om man även har astigmastim (brytningsfel) kan detta korrigeras samtidigt.

Ett flertal vetenskapliga studier har visat att en sådan ICL ger ett bättre resultat än de flesta metoder av laserbehandling av hornhinnan, framför allt vid måttlig eller grav närsynthet. Metoden är dessutom reversibel. Man kan när som helst ta bort linsen om man skulle önska. Är man över 45 år, är ett linsbyte (byte av ögats naturliga lins till en konstgjord lins) den vanligaste behandlingen av närsynthet, då man samtidigt kan åtgärda ålderssynthet.

Information

Boka tid för konsultation med en ögonkirurg som är specialist i synfelsbehandlingar, där ni tillsammans går igenom förutsättningarna som gäller just Dina ögon.

Boka tid

Kontaktformulär

Fyll i dina kontaktuppgifter och välj klinik, tryck sen på skicka.

Vad händer sen?

När din förfrågan har kommit in till oss tar vi kontakt med dig på telefon för att diskutera eventuella frågor samt boka en tid för besök.

Vi behandlar dina uppgifter med säkerhet och delar inte med någon tredjepart.