background

Närsynthet

Närsynthet – Myopi

Närsynthet eller myopi är oförmågan att se tydligt på långt håll.

Hos den närsynta bryts ljusstrålarna framför näthinnan. Ju längre mot mitten av ögat som fokuseringen hamnar desto mer grav form av närsynthet föreligger. Närsyntheten kan även vara kombinerad med astigmatism (brytningsfel).

Hur behandlas närsyntheten?

Närsyntheten kan behandlas med en linsoperation eller med laser. Är man under 45 år, kan en mycket tunn konstgjord "kontaktlins", så kallad ICL, opereras in ovanpå den egna linsen och därmed korrigera närsyntheten. Om man även har astigmastim (brytningsfel) kan detta korrigeras samtidigt.

Ett flertal vetenskapliga studier har visat att en sådan ICL ger ett bättre resultat än de flesta metoder av laserbehandling av hornhinnan, framför allt vid måttlig eller grav närsynthet. Metoden är dessutom reversibel. Man kan när som helst ta bort linsen om man skulle önska. Är man över 45 år, är ett linsbyte (byte av ögats naturliga lins till en konstgjord lins) den vanligaste behandlingen av närsynthet, då man samtidigt kan åtgärda ålderssynthet.

Information

Boka tid för konsultation med en ögonkirurg som är specialist i synfelsbehandlingar, där ni tillsammans går igenom förutsättningarna som gäller just Dina ögon.

Boka tid

Behandlingsresultat

Vi skickar ut enkät 1 år efter operation med multifokala linser. Vi är väldigt stolta över våra resultat.

Läs mer

Behandlingar

För dig som är över 45 år

> RLE (linsbyte) med multifokal lins
> RLE (linsbyte) med monofokal torisk lins
> RLE (linsbyte) med utökat seende på mellanavstånd


För dig som är under 45 år

> ICL (Intraocular Collamer Lens)
Behandling mot Närsynthet

Kontakta oss via 1177

Bäst är att kontakta oss via 1177 om du tex behöver nytt recept eller om du önskar omboka en tid. Via 1177 är det säkert att ange personnummer och vi kan då hjälpa dig via den sidan.

Till 1177

Kontaktformulär

Om du har något ärende du inte tror att vi kan hjälpa dig med via 1177 ELLER om du önskar diskutera Privat Förundersökning eller Operation - Fyll i dina kontaktuppgifter och välj klinik, tryck sen på skicka. Vi ringer upp dig så snart vi får möjlighet.

Vi behandlar dina uppgifter med säkerhet och delar inte med någon tredjepart.