background

Ögonlocksoperationer

Ögonlocksoperationer på kosmetiska eller medicinska grunder.

Vi utför ögonlocksoperationer på både kosmetiska och medicinska grunder. För operation på landstingstaxa bör operationen ske i synförbättrande syfte eller på annan medicinsk indikation. I dessa fall är patientavgiften för läkarbesök/operation 330 kr och frikort gäller.

Operationerna genomförs av ögonplastikkirurger (ögonspecialister med vidareutbildning inom ögonplastikkirurgi) med lång erfarenhet.

Du som har besvär med utåtvänt ögonlock (ektropion), inåtvänt ögonlock (entropion), knöl eller cysta på ögonlocket, fettinlagringar, eller hängande ögonlock är välkommen till oss på remiss från optiker/husläkare/sjukhus och Du kan även själv boka tid utan remiss.

En ögonspecialist gör en bedömning om det finns medicinska indikationer för en operation på landstingstaxa. Om inte erbjuds Du konsultation och operation på kosmetiska grunder på egen bekostnad eller i samarbete med försäkringsbolag.

Information

Du kan komma till oss på remiss från optiker/husläkare/sjukhus eller Du kan själv boka tid utan remiss via länken nedan, eller mejla/ringa oss.

Patientavgift för specialistläkarbesök/operation är 330 kr. Frikort gäller.

För patienter över 85 år är besöket kostnadsfritt. Utöver landstingsuppdraget samarbetar vi med försäkringsbolag samt erbjuder undersökningar och operationer till privatbetalande patienter.

Boka tid

Prislista för kosmetiska operationer

 • Konsultation 500kr
 • Hängande (tunga) övre ögonlock pga hudöverskott (inkl fettborttagning), 20 000kr för båda ögonen.
 • Hängande övre ögonlock pga senan till muskeln i ögonlocket tappat elasticitet (ptos), 14 000kr per öga.
 • Små förändringar kring ögat 4 000kr
 • Fettinlagringar under huden kring ögat, per öga 5 000kr
 • Kosmetiska rekonstruktioner pga gamla skador eller tidigare operationer prissätts individuellt.

 • Du träffar alltid samma kirurg på konsultation och på operationsdagen, så att Du ska känna dig trygg under hela din behandling.

  ögonlocksoperationer

  Kontaktformulär

  Fyll i dina kontaktuppgifter och välj klinik, tryck sen på skicka.

  Vad händer sen?

  När din förfrågan har kommit in till oss tar vi kontakt med dig på telefon för att diskutera eventuella frågor samt boka en tid för besök.

  Vi behandlar dina uppgifter med säkerhet och delar inte med någon tredjepart.