background

RLE (Linsbyte) med Monofokal torisk lins

LINSBYTE MED MONOFOKAL TORISK LINS

Med en monofokal lins får du bra syn på antingen nära eller långt håll, utan glasögon. Vanligtvis väljer man att få bra syn på långt håll och kompletterar med läsglasögon för att se bra på nära håll.

 • Korrigering av översynthet, närsynthet samt astigmatism
 • God syn på antingen långt eller nära håll utan glasögon
 • Mindre bieffekter, än vid multifokal RLE Torisk lins vid astigmatism

 • Monofokala linser kan vara toriska, det innebär att de är speciellt gjorda för att korrigera astigmatism. På din förundersökning ser vi om du har astigmatism och om en torisk lins kan hjälpa dig.

  Ibland kvarstår astigmatism även efter operationen trots att Du har fått en torisk lins. Då kan du behöva en mindre korrigerande ingrepp. Detta ingår i priset för linsbytet.

  Information

  Boka tid för konsultation med en ögonkirurg som är specialist i synfelsbehandlingar, där ni tillsammans går igenom förutsättningarna som gäller just Dina ögon.

  Boka tid

  Behandlingsresultat

  Vi skickar ut enkät 1 år efter operation med multifokala linser. Vi är väldigt stolta över våra resultat.

  Läs mer

  Hur går operationen till?

  På operationsdagen träffar du klinikpersonalen som går igenom hur allting kommer att gå till och vad du ska tänka på efter din operation. Du kan ställa frågor om det är något du funderar på och du får bedövande och pupillvidgande ögondroppar. Om du vill kan du också få lugnande läkemedel inför själva operationen. Den är helt smärtfri, men det är naturligt att man ändå känner viss oro inför en operation.

  Under operationen tar ögonläkaren och sköterskorna hand om dig. Vi bedövar ögonen med lokalbedövande ögondroppar. Sedan byter vi ut den gamla linsen i ögat mot en ny konstgjordlins som sitter kvar resten av livet. Hela linsbytesoperationen tar ca 10 minuter per öga. Därefter får du vila så länge du vill i vårt vilrum. Du ska inte köra bil direkt efter operationen, så ordna skjuts eller annan transport hem. Räkna med att du är på kliniken i totalt ca 2 timmar.

  Efter operationen

  Efter din operation bokar vi in ett antal uppföljande kontroller där vi säkerställer att din syn utvecklas som den ska. Oftast ser du bra direkt efter operationen, men det kan ta mellan 6 månader och 1 år innan du helt har vant dig vid den nya synen. Efterkontrollerna ingår i priset för din operation.

  > Trygghetsgaranti

  RLE (Linsbyte) med Monofokal torisk lins

  Priser och finansiering

  Kontakta oss via 1177

  Bäst är att kontakta oss via 1177 då det är säkert att ange personnummer denna väg. Vi kan då hjälpa dig direkt om du tex behöver nytt recept, önskar boka om eller avboka en tid.

  Kontakta oss även via 1177 om du har en tid bokad för förundersökning inför gråstarroperation och är intresserad av en premiumlins så vi kan anpassa tidsåtgången för ditt besök då fler mätningar behöver göras.

  Till 1177

  Kontaktformulär

  Om du har något ärende som inte är kopplat till ditt personnummer kan du kontakta oss här - Fyll i dina kontaktuppgifter och välj klinik, tryck sen på skicka.

  Vi behandlar dina uppgifter med säkerhet och delar inte med någon tredjepart.