background

Linsbyte med utökat seende på mellanavstånd

Minska behovet av glasögon på avstånd och mellanavstånd

Genom att sätta in en monofokal premiumlins som ger utökat seende även på mellanavstånd och inte bara på långt håll, kan du klara dig utan glasögon, inte bara när du kör bil och tittar på TV, utan även när du tittar på instrumentbrädan, på mobiltelefonen, på prislappar när dessa ligger cirka 70-80 cm från ögat.

Just att man kan se även på mellanavstånd är största skillnaden mellan en sådan här premiumlins och en standardlins (vanlig monofokal lins). En standardlins ger enbart bra syn på långt avstånd.

Du kommer fortsättningsvis att behöva läsglasögon när du ska läsa på kort avstånd.

Denna typ av lins fungerar bara för dig som inte har betydande brytningsfel (astigmatism).Information

Boka tid för konsultation med en ögonkirurg som är specialist i synfelsbehandlingar, där ni tillsammans går igenom förutsättningarna som gäller just Dina ögon.

Boka tid

Hur går operationen till?

På operationsdagen träffar du klinikpersonalen som går igenom hur allting kommer att gå till och vad du ska tänka på efter din operation. Du kan ställa frågor om det är något du funderar på och du får bedövande och pupillvidgande ögondroppar. Om du vill kan du också få lugnande läkemedel inför själva operationen. Den är helt smärtfri, men det är naturligt att man ändå känner viss oro inför en operation.

Under operationen tar ögonläkaren och sköterskorna hand om dig. Vi bedövar ögonen med lokalbedövande ögondroppar. Sedan byter vi ut den gamla linsen i ögat mot en ny konstgjordlins som sitter kvar resten av livet. Hela linsbytesoperationen tar ca 10 minuter per öga. Därefter får du vila så länge du vill i vårt vilrum. Du ska inte köra bil direkt efter operationen, så ordna skjuts eller annan transport hem. Räkna med att du är på kliniken i totalt ca 2 timmar.

Efter operationen

Efter din operation bokar vi in ett antal uppföljande kontroller där vi säkerställer att din syn utvecklas som den ska. Oftast ser du bra direkt efter operationen, men det kan ta mellan 6 månader och 1 år innan du helt har vant dig vid den nya synen. Efterkontrollerna ingår i priset för din operation.

> Trygghetsgaranti

RLE (Linsbyte) med Monovision

Priser och finansiering

Kontakta oss via 1177

Bäst är att kontakta oss via 1177 då det är säkert att ange personnummer denna väg. Vi kan då hjälpa dig direkt om du tex behöver nytt recept, önskar boka om eller avboka en tid.

Kontakta oss även via 1177 om du har en tid bokad för förundersökning inför gråstarroperation och är intresserad av en premiumlins så vi kan anpassa tidsåtgången för ditt besök då fler mätningar behöver göras.

Till 1177

Kontaktformulär

Om du har något ärende som inte är kopplat till ditt personnummer kan du kontakta oss här - Fyll i dina kontaktuppgifter och välj klinik, tryck sen på skicka.

Vi behandlar dina uppgifter med säkerhet och delar inte med någon tredjepart.