background

RLE (Linsbyte) med Monovision

Minska behovet av läsglasögon med monovision.

Genom att sätta in en monofokal lins som fokuserar synen på nära håll på ena ögat och en som fokuserar synen på långt håll på andra ögat kan vi minska behovet av läsglasögon. Detta kallas monovision. Med denna metod kommer man inte få samma djupseende som med multifokala linser. Det betyder att man kommer att ha en nedsatt förmåga att bedöma avstånd på några meters håll. Men metoden kan ha andra fördelar!

De monofokala linserna är billigare än multifokala linser. Efter ett monofokalt linsbyte är hjärnans anpassning till de nya linserna snabbare än vid ett multifokalt linsbyte. Du slipper haloeffekter som är vanliga en tid efter multifokalt linsbyte.

Information

Boka tid för konsultation med en ögonkirurg som är specialist i synfelsbehandlingar, där ni tillsammans går igenom förutsättningarna som gäller just Dina ögon.

Boka tid

Hur går operationen till?

På operationsdagen träffar du klinikpersonalen som går igenom hur allting kommer att gå till och vad du ska tänka på efter din operation. Du kan ställa frågor om det är något du funderar på och du får bedövande och pupillvidgande ögondroppar. Om du vill kan du också få lugnande läkemedel inför själva operationen. Den är helt smärtfri, men det är naturligt att man ändå känner viss oro inför en operation.

Under operationen tar ögonläkaren och sköterskorna hand om dig. Vi bedövar ögonen med lokalbedövande ögondroppar. Sedan byter vi ut den gamla linsen i ögat mot en ny konstgjordlins som sitter kvar resten av livet. Hela linsbytesoperationen tar ca 10 minuter per öga. Därefter får du vila så länge du vill i vårt vilrum. Du ska inte köra bil direkt efter operationen, så ordna skjuts eller annan transport hem. Räkna med att du är på kliniken i totalt ca 2 timmar.

Efter operationen

Efter din operation bokar vi in ett antal uppföljande kontroller där vi säkerställer att din syn utvecklas som den ska. Oftast ser du bra direkt efter operationen, men det kan ta mellan 6 månader och 1 år innan du helt har vant dig vid den nya synen. Efterkontrollerna ingår i priset för din operation.

> Trygghetsgaranti

RLE (Linsbyte) med Monovision

Priser och finansiering

Kontakta oss via 1177

Bäst är att kontakta oss via 1177 om du tex behöver nytt recept eller om du önskar omboka en tid. Via 1177 är det säkert att ange personnummer och vi kan då hjälpa dig via den sidan.

Till 1177

Kontaktformulär

Om du har något ärende du inte tror att vi kan hjälpa dig med via 1177 ELLER om du önskar diskutera Privat Förundersökning eller Operation - Fyll i dina kontaktuppgifter och välj klinik, tryck sen på skicka. Vi ringer upp dig så snart vi får möjlighet.

Vi behandlar dina uppgifter med säkerhet och delar inte med någon tredjepart.